Protest i Arkitekten

cyklar.jpg

Louise Lindquist Sassene skriver: Det är inte rättvist och inte klimatsmart att bygga på parkmark som behövs för områdets flödesvägar i ett trångbott hårt socioekonomiskt prövat område. Planen för Nytorps gärde i Dalen, Stockholm, är ohållbar ur både socialt och klimatmässigt perspektiv, skriver Louise Lindquist Sassene.

Nytorps gärde ligger i södra Stockholm mellan Björkhagen, Hammarbyhöjden och Kärrtorp. Det är en dalgång som förbinder Enskede med Nackareservatet. Här planeras 600 nya bostäder, handel och verksamheter. Ett förslag som inte är klimatanpassat, tänker jag efter sommarens extremväder. För i år har i alla fall jag lärt mig hur värdelöst det är att bygga igen flödesvägar och skapa hårdgjorda ytor; det funkar inte när det faller 100 millimeter på ett dygn. Vi har sett konsekvenserna i Gävle, i Tyskland – och, tidigare i somras, ett stenkast från Dalen på Sockenplan. Men det är inte bara klimatet och byggplanerna som bekymrar mig. Min oro handlar om hållbart samhällsbyggande i stort.

Om du vill protestera eller föreslå ändringar i förslaget, gör det senast den 13 september. Mejla till: stadsbyggnadskontoret@stockholm.se eller skriv till: Stockholms stadsbyggnadskontor, Registraturen, Box 8314, 10420 Stockholm. Ange diarienummer 2016-20960 samt namn och adress.

Läs hela artikeln här här

Info om bygget här

Facebookgruppen Skydda Nytorps gärde

Föregående
Föregående

Caroline skriver jämt

Nästa
Nästa

Eek-A-Mouse ger ut bok