Berättarvecka 17–23 april

Vad är Berättarveckan i Dalen?

Vi i föreningen Humans of Dalen såg ett behov av att lyfta litteraturen, skrivande, läsande och berättande, nu när biblioteket är stängt så länge. Vi tog därför kontakt med en massa kulturarbetare som bor här och viktiga aktörer som fritidsgården, skolan, öppna förskolan och såklart biblioteket. I samband med världsbokdagen bjuder vi 17–23 april till en rad olika aktiviteter i berättandets anda. Det finns något för stora och små, för den som vill titta och den som själv vill skapa. Alla evenemang är gratis och öppna för alla. 


Tisdag 18 april kl. 19-21 Manuskväll på Videgården 

Har du ett alster i skrivbordslådan? Drömmer du om att bli författare och vill ha ett professionellt öga på din text? Författarna Gustav Tegby (dramaturg och manusförfattare), Erik Uddenberg (journalist och dramatiker) och Linn Hansén (poet) läser dina texter och ger feedback. 

Onsdag 19 april Poddsamtal med Kim W Andersson och Gustav Tegby 

Serietecknaren Kim W Andersson och författaren Gustav Tegby pratar om skrivande och kreativitet. Samtalet kommer att läggas upp här.

Torsdag 13.00 kl. 13 Sagostund och samtal om flerspråkigt föräldraskap på Öppna Förskolan

Barnboksförfattaren och socionomen Baharan Kazemi roar barn med berättelsen om systrarna Darya och Donya och deras äventyr i sagolandet (på svenska). Vi får även lära oss att sjunga huvud axlar knä och tå på persiska och tips och tricks om hur man kan få till det flerspråkiga föräldraskapet i praktiken. 


Torsdag 20 april kl. 16-17 Högläsning för barn 7-9 år på Videgården

Plats: Videgårdens lokal

Socialpedagogen Karl-Johan Englund läser högt för barn i lågstadieåldern. Perfekt att stanna till efter skolan. Alla barn är välkomna! Ta gärna med en kompis. Karl-Johan läser på Skarpnäcks bibliotek och på Björkhagens skola. Ica i Dalen sponsrar med frukt. 

Torsdag 20 april kl. 19-20.30 Högläsning för vuxna på Videgården

En mysig social aktivitet för alla vuxna som vill delta. Kom och lyssna på högläsning av Karl-Johan. Ni kanske känner igen honom från högläsning på Enskede bibliotek. Ta med yogamatta och filt om du vill.

Fredag 21 april kl. 19-21 Poesiuppläsning och högläsning ur biografi på Videgården

Anna Hallberg är poet och litteraturkritiker, debuterade med den mycket uppmärksammade diktsamlingen Friktion 2001. Jörgen Gassilewski är poet och författare och debuterade som romanförfattare 2006 med boken Göteborgshändelserna, som nominerades till Augustpriset. Anna och Jörgen kommer att läsa poesi med Dalenkoppling. 

Under kvällen medverkar även Eek A Mouse, reggaelegenden som har bytt Kingston Town mot Plommongården. Han kommer att läsa högt ur sin kommande biografi. 

Lör 22 april kl. 15 Vandring i Dalenglitters fotspår

Samling vid Sandsborgs t-bana 

Visste ni att det finns en uppväxtskildring som utspelar sig i Dalen? Journalisten Wanda Bendjelloul gav 2020 ut boken Dalenglitter: en roman om hårt arbete. Boken berör klass och gränsdragningar, hur svårt det kan vara att som ung röra sig utanför sin tilldelade plats i samhället. 

Nu kommer Wanda till Dalen för ett samtal där vi tillsammans vandrar i miljöerna som skildras i boken. Deltagare kommer även få möjlighet att själv dela med sig av sina erfarenheter av platser i Dalen. 


Lördag 22 april kl. 19.30-21.30 Manusbar på Plommongården 

Välkoma på ett kravlöst häng tillsammans med andra dalenbor. Du som skrivit en text kan ta med den för att få den uppläst av professionella skådespelare. Medverkar gör Disa Östrand (Känn ingen sorg), John-Alexander Ericsson (Dramaten) och Pontus T Pagler (Bron). Det kommer att säljas enklare snacks och dryck till självkostnadspris. Ica sponsrar med läsk.

Söndag 23 april kl. 11-13 Bokloppis i Dalens allé

Ta med ett bord och sälj alla böcker som du inte kommer läsa om. Barnböcker, vuxenböcker, kurslitteratur, deckare och smala verk av okända författare – allt har en potentiell ny läsare!

Vi hoppas på fint väder och att alla på eget initiativ deltar och gör detta till en ny tradition i Dalen. 

Söndag 23 april kl. 14 Skriv med en författare på Videgården

Kajsa Gordan har skrivit en ungdomsbok som utspelar sig på Hammarby Södra. Nu kan alla dalenbarn (och deras föräldrar) vara med på hennes workshop i skrivande. Det kommer bli två pass på 40 min och max 10 barn åt gången kan delta. 

Eventet sponsras med frukt av Ica. 

Välkommen!

Föregående
Föregående

Vårfest 2023

Nästa
Nästa

Bokbussen kommer!