hod

 

 

Nu är Humans of Dalen igång!

Med inspiration från New York porträtterar vi boende och besökare i Dalen. I ett projekt för ungdomar jobbar vi för att lära känna varandra och sätta Dalen på kartan. Om du är mellan 10-18 år och bor i Dalen kan du vara med i vårt projekt. www.instagram.com/humansofdalen/

Det finns ett instagramkonto som heter Humans of New York. New York-bor presenteras med vackra porträtt och kortare, personliga texter. Kontot har idag 7,5 miljoner följare och har blivit otroligt populärt. Man har också givit ut fotoböcker: www.humansofnewyork.com

Vår idé är att göra samma sak i Dalen. Vi har startat instagramkontot humansofdalen, så idén är att vi intervjuar människorna som bor eller vistas i Dalen. Genom att gå runt och få kontakt med människor som bor här, knyts nya relationer och vänskapsband. Generationer får kontakt med varandra. De yngre får höra om hur det var när Dalen var nybyggt och de äldre får lära känna de yngre.

Tycker du om att skriva, fotografera och kanske intervjua så var med! Vi får lära oss en del om att skriva och ta bilder. Vi får möta alla möjliga Dalenbor och få höra en massa olika historier, kanske från Dalen, kanske från andra delar av världen. Vi bygger upp ett instagramkonto med personliga berättelser och fina porträtt. Vi kommer också ha en liten utställning på biblioteket i slutet av september.

Vill du vara med att skapa ett unikt projekt för att sätta Dalen på kartan, så mejla till: hod@enskededalen.org 

Vi ses på tisdagar kl 16 på Videgården. Det är gratis att vara med.

Projektet arrangeras i samarbete med Stockholm Stad, Stockholms Stadsdelsförvaltning Enskede-Årsta-Vantör och Enskede Bibliotek.