Välkommen till nattvandring för trygghet i Dalen!

Uppdatering:

Nu är nattvandringen igång. Gensvaret från folk vi träffat har varit mycket positivt. En hel del har redan anmält sig och vi nu vandrat två dagar i veckan i två månader utan avbrott.

Inom kort kommer vi tillhandahålla ett elektronisk bokningssystem för nattvandringen. Tills dess ser vi gärna att ni mailar till info@enskededalen.org om ni vill vara med. Bifoga ert mobilnummer i anmälan då det behövs för kontakt och nattvandrarförsäkringen. Nedan

Varmt välkomna!

----

Torsdag 12 oktober, 18:30 – 20:00 är du välkommen på ett uppstartsmöte med en erfaren representant från stiftelsen Nattvandring.nu. Vi pratar då om grunderna kring vandrandet, får information om den försäkring som täcker oss när vi vandrar samt får de enhetliga västar vi bär över våra egna jackor när vi ska vandra. Kvällen därpå, fredagen 13 oktober, vandrar vi runt i Dalen 21-01 ca. Vi planerar att vandra varje vecka året om, fredag samt lördag, detta för att visa vuxennärvaro som t.ex. brottsförebyggande åtgärd men också en social kontaktyta mellan oss boende, ung och gammal. Vi tänker följande helger utgå ifrån ungdomsgården i Dalen men sedan använda våra olika kvarterslokaler som raststuga då ungdomsgården stänger 22:00. Genom att använda ungdomsgården som utgångspunkt hoppas vi etablera den vuxenkontakt med ungdomarna som de saknar. Efter varje vandrat pass samlas vi sedan i en av gårdslokalerna och summerar kvällen som varit vid 01.00.

Eftersom vi är alldeles i början av detta projekt vet vi inte hur stor uppslutningen blir och ser det därför som ett växande projekt med förhoppningen att det så småningom kommer attrahera allt fler boende i Dalen. Vi är många tusen personer som bor i Dalen och ju fler vi är som listar oss för nattvandring, desto mer sällan behöver vi delta! Något att tänka på för den som inte anser sig ha tid.

Inbjudan att delta som nattvandrare utgår även till föräldrarna till eleverna i Hammarby Södra skola då de flesta av ungdomarna där är bosatta i Dalen. Hammarby Södra skola jobbar målmedvetet med ungdomar med problem samt socialtjänsten.

Då nattvandrare är ett ny-gammalt projekt i Dalen kommer troligen flera med tidigare erfarenhet att delta vilket är mycket välkommet för oss andra nya. Vem vi än är ser vi fram emot att konkret kunna göra något för att öka tryggheten i vårt Dalen. Hjärtligt välkommen att bidra med din tid och ditt engagemang!